23948sdkhjf

Medicon Village har fått ny ledning

Medicon Village Innovation i Lund har fått en ny ledning. På måndagen tillträdde Petter Hartman som vd och Pia Kinhult tog samtidigt över klubban som ny ordförande.

Medicon Village bildades 2012 som ett resultat av en kraftsamling efter att Astra Zeneca beslutat att lägga ned sin forskningsverksamhet i Lund. Idag sysselsätter forskningsbyns 170 verksamheter 2 600 personer på 80 000 kvadratmeters lokalyta.

Utnämningen av Petter Hartman offentliggjordes i juni, som Life Science tidigare berättat, och nu har han börjat sin nya tjänst.

Innovationssystemet i Sverige håller högsta klass och Medicon Village är en viktig katalysator för framgångsvågen för skånsk life science. Min uppgift blir att stärka förutsättningarna för att life science skapad här i regionen skall kunna konkurrera globalt, säger han i ett pressmeddelande.

Petter Hartman kommer närmast från den svensk-danska klusterorganisationen Medicon Valley Alliance (MVA) där har varit vd sedan 2015.

Samtidigt med vd-bytet tillträder Pia Kinhult som ny ordförande. Hon har lång erfarenhet av politik och näringsliv i Skåne och Öresundsregionen, och är sedan tidigare ansvarig för värdlandskontakten på forskningsanläggningen ESS och ledamot av bland annat Länstyrelsen Skånes insynsråd samt ordförande i Lunds tekniska högskolas och Smile Incubators styrelser.

Med rekryteringen av Pia Kinhult och Petter Hartman stärker vi ytterligare Medicon Village som Sydsveriges ledande life science-center. Rekryteringen skapar nya förutsättningar att utveckla både samarbetet inom Lunds fantastiska forskningsmiljö och inom Öresundsregionens starka medicinska forskning, säger Göran Grosskopf, ordförande i Mats Paulssons stiftelse för forskning innovation och samhällsbyggande, i pressmeddelandet.

Stiftelsen spelade en nyckelroll när forskningsbyn bildades.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.188