23948sdkhjf

Naturvetarna hämtar ny ordförande från Vetenskapsrådet

Kemisten och mikrobiologen Patriq Fagerstedt har valts till ny ordförande för fackförbundet Naturvetarna.

Patriq Fagerstedt arbetar som forskningssekreterare på Vetenskapsrådet, där han är programansvarig för det nationella forskningsprogrammet om antibiotikaresistens.

Tidigare har han varit forskare och lärare på Karolinska institutet, och har också arbetat med läkemedelsutveckling på Astra Zeneca.

Han är fackligt engagerad sedan länge, är ledamot i Naturvetarnas styrelse sedan nio år och har varit ordförande för Sacoföreningen på KI.

I ett uttalande framhåller han ambitionen att utveckla det hållbara arbetslivet och livslånga lärandet, och att förbättra stödet till de förtroendevalda ute på arbetsplatserna. Han vill även utveckla förbundet för att möta behov som uppstår när arbetsliv och villkor förändras genom digitalisering, distansarbete och nya anställningsformer.

 Vi har en stor grupp medlemmar, och potentiella nya medlemmar och studenter inom universitet och högskolor som jag vill ge mer uppmärksamhet. Arbetsvillkor och arbetsmiljön behöver förbättras där, säger han i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141