23948sdkhjf

Blir ny vd för Kronans Apotek

Apotekskedjan Kronans Apotek rekryterar sin nya vd internt.

Hannes Hasselrot har utsetts till ny vd på Kronans Apotek. Därtill blir han vice president för affärsområdet Business Area Consumer för apotekskedjans ägare Oriola. Han efterträder Anders Torell som lämnade vd-posten för apotekskedjan i augusti.

– Jag är glad att Hannes Hasselrot nu kan ta över rollen som vd och vice president, Business Area Consumer i Oriola. Han är redan väl insatt i vår verksamhet och har tagit ett stort ansvar i vår turnaround och våra organisationsförändringar. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med Hannes, säger Elisa Markula, vd, Oriola, i en kommentar.

Hannes Hasselrot värvades till Kronans Apotek hösten 2019, initialt till posten som e-handelschef, och tillträdde i mars i år tjänsten som kommersiell direktör.

Förutom Kronans Apotek har Hannes Hasselrot ett längre förflutet i modebranschen. Han har arbetat bland annat med global expansion hos Peak Performance, med e-handel hos Eleven, som chef för Jack & Jones och därtill har han arbetat för H&M och Liberty i London.

– Apoteksbranschen är fortsätt ännu i början på sin transformationsresa, säger Hannes Hasselrot.

– I år kommer bli det första året sedan omregleringen 2010 där antalet apotek i Sverige är färre i december än i januari. Den här utvecklingen kommer att fortsätta och jag ser att vi på Kronans Apotek har goda förutsättningar att vara med på den resan. Vårt nya e-handelslager i Enköping är ett exempel på hur vi satsar och utvecklas. Samtidigt måste vi också se att nio av tio recept hämtas på fysiska apotek. Läkemedel, rådgivning, information och farmaceuternas kunskap är vår kärnaffär. Den ska värnas och utvecklas i linje med kundernas nya förväntningar. De fysiska apoteken och de digitala kanalerna ska växa ihop och ge kunderna en enad handel, säger Hannes Hasselrot vidare.

Han tillträder vd-posten den 1 december.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Life science-profil blir hedersdoktor i Umeå
Scandinavian Biopharma nyrekryterar
Nya bud om krisdrabbat immunterapibolag – styrelsen föreslår fortsatt drift
Devysers medgrundare lämnar ledningen – får rådgivande roll
Björn Ursing: Låt life science och sjukvård dela vision
Novo Nordisk vill köpa fransk samarbetspartner

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094