23948sdkhjf

Novo Nordisk Foundation breddar innovationsprogram – nu kan hela Norden söka

Novo Nordisk Foundation öppnar nu upp för ansökningar från forskare i hela Norden inom ramen för sitt Distinguished Innovator-program. Totalt ska 60 miljoner danska kronor fördelas under 2022.

Tidigare har enbart forskare baserade i Danmark kunnat ansöka om anslagen, men i år breddas konceptet till att även gälla forskare i de övriga nordiska Sverige, Norge, Finland och Island.

Anslagen ska stödja forskning inom life science och syftar till att stimulera innovation och entreprenörskap vid universitet genom att ge forskare tid och resurser att undersöka om en vetenskapligt upptäckt har kommersiell potential som kan gynna patienter och samhället.

Inom Distinguished Innovator-programmet delar stiftelsen ut enskilda anslag på upp till sex miljoner danska kronor under en treårsperiod. De forskare som beviljas anslaget får under projektperioden även tillgång till det vetenskapliga stöd som behövs för att säkra projektets framgång och utveckling, och erbjuds även hjälp från experter inom juridik, entreprenörskap och innovation.

Sista dagen för att ansöka om årets anslag är den 9 mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109