23948sdkhjf

Astra Zeneca flyttar till Life City i Hagastaden

Life City i Hagastaden fylls på med hyresgäster. Nu står det klart att Astra Zeneca kommer att flytta delar av sin verksamhet till life science-klustret.

I vår kommer Astra Zeneca flytta delar av sin verksamhet till life science-klustret vid Karolinska universitetssjukhuset.

– Att flytta till området vid Nya Karolinska innebär många möjligheter för Astra Zeneca. Vi kan skapa en arbetsplats utformad för att möta våra specifika behov och underlätta samarbete och innovation. Vi får ökade möjligheter att interagera med hälso- och sjukvården, akademin, teknikföretag och myndigheter. Läget möjliggör dessutom mer hållbara transporter, ett viktigt steg på vägen för att uppfylla vår ambition att vara koldioxidneutrala till 2025, säger Anna-Lena Engwall, chef för det svenska och nordiska marknadsbolaget på Astra Zeneca, i ett pressmeddelande.

Ole Petter Ottersen, rektor för Karolinska institutet, ser fram emot att fler företag flyttar till life science-klustret.

– Det är glädjande att vi nu ser ytterligare en viktig och strategisk etablering i Hagastaden. Karolinska institutet har sedan länge ett fruktbart samarbete med Astra Zeneca, liksom med andra delar av näringslivet inom sektorn. Att delar av våra respektive verksamheter nu också kommer att finnas nära varandra rent fysiskt ger ytterligare fördelar, säger han i pressmeddelandet.

Han påpekar att flera områden i Stockholm – KI:s campus, Solna och Hagastaden och Flemingsberg – är inne i expansiva faser och att utvecklingen stärker Sveriges och Stockholmsregionens internationella position inom life science.

Det nya Stockholmskontoret blir bas för det nordiska marknadsbolaget Site Management & Monitoring – ansvarig för de kliniska studierna i Norden, Corporate Affairs och Alexion – enheten för sällsynta sjukdomar som företaget förvärvade i somras.

Ungefär 120 personer berörs av flytten till de nya lokalerna. Övriga medarbetare, cirka 4 500 personer, kommer fortsatt vara baserade i Södertälje. Forskningsverksamheten i Göteborg påverkas inte.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.092