23948sdkhjf

Göran Hägglund föreslås bli Cancerfondens nya ordförande

Den tidigare socialministern Göran Hägglund föreslås bli ny ordförande för Cancerfonden.

Göran Hägglund var partiledare för Kristdemokraterna mellan 2002 och 2015, och var socialminister i den borgerliga regeringen som leddes av Fredrik Reinfeldt mellan 2006 och 2014.

Förslaget att utse honom till ordförande kommer från Cancerfondens valberedning, som har sökt en person med "ett brett samhällsengagemang med erfarenhet från offentlig förvaltning och näringsliv".

Göran Hägglunds meritlista talar sitt tydliga språk och vi är mycket glada att kunna föreslå honom som ny ordförande. Han har den erfarenhet och kunskap som krävs för att leda styrelsens arbete inom komplexa verksamhetsområden, säger valberedningens ordförande Teddy Falkenek i ett pressmeddelande.

För närvarande är Göran Hägglund bland annat ordförande för Systembolaget och konsult för kommunikationsbyrån Reform Society. Ytterligare ett uppdrag, som han dock lämnar i maj, är det som ledamot i Postkodföreningens styrelse.

Valet av ny ordförande sker på Cancerfondens huvudmannamöte den 20 maj.

Cancerfonden har stor betydelse för svensk cancerforskning och cancervård. Jag är stolt över att få möjlighet att bidra till en verksamhet som är så viktig för människors liv och hälsa, säger Göran Hägglund i pressmeddelandet.

Han efterträder Wanja Lundby-Wedin, som lämnar uppdraget som ordförande efter nio år.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125