23948sdkhjf

Hon får nyinrättade professuren i Health Governance

Ewa Wikström får den nyinrättade professuren i Health Governance på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Professuren skapas med hjälp av Carl Bennet, huvudägare i bland annat Getinge, Arjo och Lifco, samt en särskild satsning från Göteborgs universitet.

Syftet med tillsättningen är att bygga upp och utveckla forskning och utbildning inom styrning av hälso- och sjukvård.

– Inom min forskning kommer jag att fokusera på förändringsledning, förebyggande vård, kunskapsstyrning, jämlik hälsa, demografiska förändringar och samverkan. Viktiga frågor framåt är också hur digitalisering och AI påverkar vårdprofessionernas arbete, samarbeten och kompetens, säger Ewa Wikström i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare varit professor i organisation och management på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har även varit professor i Public Health Management vid Nordic School of Public Health.

Professuren är en del av en större satsning, där forskning från bland annat Handelshögskolan och Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet ska knytas ihop i det nya Centre for Health Governance. Där kommer även samverkan att ske med näringsliv och olika aktörer inom hälso- och sjukvård.

– Inom Centre for Health Governance kommer vi att arbeta med olika aktiviteter för samverkan och kunskapsspridning. Syftet är att ny kunskap ska nå ut snabbt och komma till nytta inom hälso- och sjukvårdssektorn, säger Ewa Wikström.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141