23948sdkhjf

Karolinska åttonde bästa sjukhuset i världen

Karolinska universitetssjukhuset placerar sig för tredje året i rad på topp tio när världens bästa sjukhus rankas av Newsweek. Men sjukhuset har tappat en placering mot förra året.

Nummer åtta blir det för Karolinska universitetssjukhuset i år när Newsweek åter igen rankar världens bästa sjukhus. Det är bäst i Sverige och i Norden. Sjukhus i 27 länder – totalt 2 200 stycken – rangordnas efter tre kriterier. Medicinska resultat, resultat i patientundersökningar och rekommendationer från experter såsom läkare och chefer inom sjukvården.

Förra året klättrade sjukhuset tre platser till nummer sju, men i år har man tappat en plats. Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, ser ändå placeringen som ett styrkebesked.

2019 fanns Karolinska inte med på Newsweeks ranking men nu är vi etablerade bland de allra bästa. Det visar kraften i det förbättringsarbete som vi bedriver på sjukhuset och som involverat alla medarbetare. Detta är en bekräftelse på det arbete som lagts ner och som hela tiden haft som syfte att förbättra vården för våra patienter, säger han i ett pressmeddelande.

De sjukhus som toppar listan ligger alla i USA. Mayo Clinic – Rochester i USA, anses enligt Newsweek, vara världens bästa sjukhus, följt av Cleveland Clinic i USA och Massachussetts General Hospital.

Nordiska sjukhus på listan (1-150):

8. Sverige – Karolinska universitetssjukhuset, Solna
19. Danmark – Aarhus universitetshospital
26. Norge – Oslo universitetssykehus
31. Finland – Helsinki university hospital
51. Sverige – Akademiska sjukhuset, Uppsala
58. Finland – Turku university hospital
65. Finland – Tampere university hospital
95. Danmark – Odense universitetshospital
110. Danmark – Aalborg universitetshospital
131. Sverige – Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094