23948sdkhjf

Pfizer ger all vinst från ryska dotterbolaget till Ukraina

Pfizer fortsätter försörja Ryssland med läkemedel, men kommer inte inleda nya kliniska studier i landet. Bayer avbryter investeringsprojekt och ny affärsutveckling på den ryska marknaden. 

Pfizer anser att ett stopp av läkemedelsförsörjningen till landet skulle innebära en direkt kränkning av principen av att sätta patienten först, rapporterar Biopharma Reporter

”Att avsluta leveransen av läkemedel inklusive cancer eller kardiovaskulära terapier skulle orsaka betydande patientlidande och potentiell förlust av liv, särskilt bland barn och äldre människor”, skriver läkemedelsbolaget i en kommentar enligt Biopharma Reporter. 

Samtidigt meddelar bolaget att all vinst från deras ryska dotterbolag ska gå till humanitärt stöd till det ukrainska folket. 

De kliniska studier som pågår i landet kommer att fortgå, men däremot stoppas rekrytering av nya patienter. Samtidigt pågår samtal med FDA och andra regulatoriska myndigheter i andra länder om möjligheten att flytta alla kliniska studier till andra platser utanför Ryssland. Däremot fortsätter nödvändig medicinering till de patienter som ingår i de pågående studierna, utifrån principen att sätta patienters hälsa först. 

Bayer kommer också fortsätta leverera nödvändiga produkter till Ryssland, och till Belarus. 

”Som ett life science-bolag har vi en etisk skyldighet i varje land vi verkar. Att stoppa väsentliga hälso- och lantbruksprodukter till den civila befolkningen, som cancer eller kardiovaskulära behandlingar, hälsoprodukter till gravida och barn, så väl som fröer för att kunna odla grödor – skulle bara öka krigets påverkan på människoliv”, skriver de i en kommentar enligt Biopharma Reporter.

 Däremot stoppar de all ny affärsutveckling på den ryska marknaden och avbryter de investeringsprojekt som bolaget har just nu i Ryssland. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.11