23948sdkhjf

Cyxone skjuter på patientrekrytering och listbyte

Forskningsbolaget Cyxone skjuter på prognosen för patientinkludering för fas 2-studien med Rabeximod och avvaktar med tidigare aviserade planer på ett listbyte till huvudmarknaden.

Anledning i båda fall är den politiska instabiliteten i Europa och andra händelser som har skapat osäkerhet på marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande där bolaget presenterar framåtblickande strategi.

Cyxone utvecklar en alternativ oral terapi, Rabeximod, med en ny verkningsmekanism för de som lider av ledgångsreumatism (RA) och för vilka nuvarande terapier inte fungerar. Bolaget fokuserar för närvarande på förberedelser inför en fas 2b-studie med Rabeximod på patienter med RA. Studien kommer att inledas senare under 2022.

Bolaget har använt första delen av 2022 för att anpassa sig till de nya marknadsförutsättningarna som orsakats av kriget i Ukraina och implementera en optimerad klinisk prövningsdesign för att effektivisera resurserna.

"Således har alternativa länder i Östeuropa identifierats för att ersätta kliniker i Ukraina och Ryssland, som var de primära att inkludera. Den ursprungliga prognosen för patientinkludering i första halvåret 2022 skjuts därmed framåt till senare i år", heter det.

I och med ökat fokus på RA-studien har T20K-programmet fått en lägre prioritet. Prekliniska studier har genomförts för att stödja det nya kombinationspatentet T20K/KORa och har därmed utvidgat den potentiella terapeutiska användningen av T20K till en bredare population av MS-patienter.

"I takt med att Cyxone implementerar den nya, optimerade strategin kommer nuvarande aktiviteter att slutföras men ytterligare studier kommer att läggas på is för att avsätta alla resurser till det huvudsakliga programmet inom RA", heter det. Vad gäller Rabeximod i covid-19 har bolaget beslutat att inte arbeta vidare med covid-19.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078