23948sdkhjf

Malin Ackefors blir ny ordförande i SILF

Danderyds verksamhetschef för internmedicin och infektion tar över ordförandeklubban i Svenska Infektionsläkarföreningen.

Malin Ackefors är verksamhetschef för internmedicin och infektion vid Danderyds sjukhus sedan januari 2021 och har varit verksam vid sjukhuset sedan 2019. Innan dess arbetade hon i 13 år på Karolinska universitetssjukhuset med fokus på immunsupprimerade patienter.

– Jag är mycket glad och tacksam för att Svenska Infektionsläkarföreningens medlemmar har gett mig detta förtroende. Nya smittämnen, global spridning av nya och gamla infektionssjukdomar har verkligen satt infektionsspecialiteten på kartan och visat att vår kunskap behövs. SILF och dess medlemmar spelar en viktig roll i att fortsätta att verka för att förbättra, stärka och utveckla infektionssjukvården i Sverige, säger Malin Ackefors i ett pressmeddelande.

Svenska Infektionsläkarföreningen, SILF, bildades 1948 men då under namnet Svenska Epidemiologföreningen.1960 gjordes ett namnbyte till det nuvarande. Föreningen ligger under Svenska Läkaresällskapets sektion och Sveriges Läkarförbunds specialitetsförening.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062