23948sdkhjf

Han får internationellt KI-pris: "Haft ett påtagligt inflytande på forskare världen över"

Professor Kevin Eva vid University of British Colombia i Kanada har tilldelats Karolinska institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik. Enligt motiveringen har han haft djupgående påverkan på en hel generation av utbildare och forskare inom området.

Karolinska institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik (KIPRIME) delas ut vartannat år i syfte att erkänna och stimulera världsledande kvalitativ forskning inom medicinsk pedagogik.

Årets pristagare är bland annat professor och senior forskare vid Center for Health Education Scholarship vid University of British Colombia i Kanada och chefredaktör för tidskriften Medical Eduacation.

Professor Kevin Eva har haft en mycket stor inverkan inom medicinsk pedagogik under de senaste 25 åren genom att ha bidragit med nya idéer och perspektiv inom vetenskapsområdet. Hans arbete som redaktör för en ledande tidskrift inom medicinsk pedagogik har haft ett påtagligt inflytande på forskare världen över, säger professor Sari Ponzer, ordförande för priskommittén, i ett pressmeddelande.

Kevin Evas forskning har bland lett till introduktionen av miniintervjuer vid antagningen till medicinska universitet, och han har visat på betydelsen av träning i kliniska resonemang, och i grunden förändrat hur man bedömer, ger feedback och därigenom stödjer studenter i deras lärande, enligt priskommitténs motivering.

Prissumman uppgår till 75 000 euro och finansieras av Gunnar Höglunds och Anna-Stina Malmborgs stiftelse.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078