23948sdkhjf

Han får internationellt KI-pris: "Haft ett påtagligt inflytande på forskare världen över"

Professor Kevin Eva vid University of British Colombia i Kanada har tilldelats Karolinska institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik. Enligt motiveringen har han haft djupgående påverkan på en hel generation av utbildare och forskare inom området.

Karolinska institutets pris för forskning i medicinsk pedagogik (KIPRIME) delas ut vartannat år i syfte att erkänna och stimulera världsledande kvalitativ forskning inom medicinsk pedagogik.

Årets pristagare är bland annat professor och senior forskare vid Center for Health Education Scholarship vid University of British Colombia i Kanada och chefredaktör för tidskriften Medical Eduacation.

Professor Kevin Eva har haft en mycket stor inverkan inom medicinsk pedagogik under de senaste 25 åren genom att ha bidragit med nya idéer och perspektiv inom vetenskapsområdet. Hans arbete som redaktör för en ledande tidskrift inom medicinsk pedagogik har haft ett påtagligt inflytande på forskare världen över, säger professor Sari Ponzer, ordförande för priskommittén, i ett pressmeddelande.

Kevin Evas forskning har bland lett till introduktionen av miniintervjuer vid antagningen till medicinska universitet, och han har visat på betydelsen av träning i kliniska resonemang, och i grunden förändrat hur man bedömer, ger feedback och därigenom stödjer studenter i deras lärande, enligt priskommitténs motivering.

Prissumman uppgår till 75 000 euro och finansieras av Gunnar Höglunds och Anna-Stina Malmborgs stiftelse.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
FDA-ansökan inlämnad för Orexos akutläkemedel mot överdos
Individuellt DNA-pass ska ge färre läkemedelsbiverkningar
Självadministrerad astmabehandling godkänd i USA
På anställningsintervjun – det här ska du tänka på
Hög aktivitet på Precisionsmedicinskt centrum
Stort intresse för företag bakom nytt potensläkemedel – nyemission övertecknad
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.111