23948sdkhjf

Ny styrelse klubbad i Idogen

Idogen höll under tisdagen extra bolagsstämma för att besluta om en nygammal styrelse.

Som tidigare är känt har Idogens styrelse föreslagit att storägarna Joakim Söderström och Niklas Wallet ska ingå i styrelsen, något Life Science Sweden skrivit om. Nu har beslut tagits under den extra bolagsstämman.

Leif G Salford och Lennart Svensson blev under stämman entledigade, efter att de ställt sina platser till förfogande. Ordförande Agneta Edberg blir kvar i styrelsen som ledamot, medan Joakim Söderström blir ny styrelseordförande.

– Efter ett flertal olika möten med bolaget de senaste veckorna har jag stärkts i min uppfattning kring Idogens oerhört stora potential. Som jag sagt tidigare är Idogen, men sin banbrytande teknologiplattform inom cellterapi, utan tvekan ett av de mest spännande bolagen inom biotech idag. Att det förhåller sig så fick vi ett kvitto på när vi – i hård konkurrens med andra – tidigare beviljades 2,9 miljoner euro från EU:s ramprogram för forskning och innovation, säger den nyvalde styrelseordföranden Joakim Söderström i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Som ordförande för styrelsen kommer jag att verka för att vi blir än mer tydliga och transparenta mot våra aktieägare, marknaden i stort och framtida partners. Jag kommer även ta initiativ för att öka vårt fokus på aktiviteter som bygger ett tydligare aktieägarvärde såsom affärsutveckling, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Uppsalaföretag beviljas särläkemedelsstatus i USA
Krav på screening för fler cancerformer – ”Sverige har inget att skryta med“
Kvinnohälsobolag tar in 55 miljoner för fortsatt expansion
Synartro ansöker om klinisk prövning av knäartrosbehandling
Ny vd till Vitrolife
Rekrytering slutförd till Alzecures smärtstudie
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.141