23948sdkhjf

Isofol Medical: "Inte befogat bedriva nya studier i egen regi"

Efter bakslaget i augusti då varken de primära eller sekundära effektmåtten uppnåddes i Agent-studien, meddelar nu Isofol Medical att det utifrån bolagets finansiella ställning inte är befogat att bedriva nya studier i egen regi.

Isofol Medical har fortsatt att samla in och granska data från Agent-studien för att identifiera möjliga kommersiella värden.

”Hittills har data inte visat några konkreta resultat av värde, vilket innebär starkt begränsade kommersiella möjligheter”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Uttalandet kommer med anledning av att Isofol på onsdagen redovisat den data från Agent-studien som låg till grund för bedömningen om att det inte längre är motiverat att driva Agent-studien vidare, vilket bolaget meddelande 31 augusti, något Life Science Sweden berättat om. 

Agent-studien kommer att stängas ner i enlighet med gällande etiska aspekter och regulatoriska krav, vilket kommer att ske under hösten. Parallellt kommer Isofols styrelse att undersöka möjliga alternativ för att säkra största möjliga värden för aktieägarna i Isofol, upprepar bolaget.

Isofol kommer att fortsätta samla in och analysera studiedata under hösten så att den slutliga studierapporten kan sammanställas.

– De kliniska resultat som vi i nuläget har tillgång till pekar på både ett kliniskt och affärsmässigt mycket begränsat värde. Det är en stor besvikelse givet det stora medicinska behovet av nya behandlingar för avancerad kolorektalcancer. Även om möjligheterna är begränsade att hitta resultat som indikerar affärsmässiga värden kommer vi att fortsätta att analysera Agent-studiens data i takt med att dessa blir tillgängliga. Samtidigt fokuserar vi på att stänga ner studien på ett etiskt och regulatoriskt korrekt sätt och optimerar bolagets resurser i takt med att ny information blir tillgänglig, säger Isofols vd Ulf Jungnelius, enligt pressmeddelandet.

Bolaget uppger att det arbetar aktivt med att genomföra åtgärder för att minska kostnaderna och därmed värna om bolagets finansiella ställning. I dagsläget bedömer Isofol att det inte är motiverat att driva nya studier i egen regi, heter det i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079