23948sdkhjf

Nytt nummer av Life Science Sweden – Intervjuer, reportage och nyheter

I det nya numret kan du bland annat läsa en längre intervju med en av de mest framgångsrika entreprenörerna genom tiderna i svensk life science.

Nu är ett nytt nummer av Life Science Sweden skickat till tryck, i vanlig ordning fullspäckat med nyheter, intervjuer och reportage.

För tio år sedan var förhoppningarna stora på att biosimilarer skulle dra ner priserna på de biologiska läkemedel som då toppade listorna över de dyraste och mest sålda preparaten. Hur har det gått? I det här numret följer vi upp det.

I mitten av 1990-talet var Thomas Eldered chef för en av Pharmacias fabriker i Stockholmsområdet då det stod klart att anläggningen skulle läggas ner och mer än hundra människor riskerade att sägas upp. Men det skedde inte. Istället köpte Thomas Eldered och kollegan Lars Backsell fabriken, vilket kom att blir startskottet på en av de största framgångssagorna i svensk life science. Läs vår intervju med Thomas Eldered där han berättar om tiden med Recipharm och om nya utmaningar.

Kungliga Vetenskapsakademien, med anor från 1700-talet, är känd för att dela ut Nobelpris. Men även mycket annat står på agendan. Vi möter nya preses Birgitta Henriques Normark och samtalar om forskning och om hennes uppdrag.

Numrets vetenskapshistoriska reportage handlar om pseudoforskaren Trofim Lysenko som blev Josef Stalins favoritbiolog. Hans teorier blev snabbt populära inom det Sovjetiska etablissemanget och bidrog till misär, massvält och död i det totalitära och vetenskapligt eftersatta Sovjetunionen. 

Anna Törner, Björn Arvidsson och Petter Hartman medverkar med krönikor och reflektioner kring ämnen som opioidkrisen, precisionmedicin och kunskapssamhällets utmaningar.

Läs också om Business Swedens life science-team, om Huddinge-företaget Alzecure som utvecklar läkemedel mot två av de mest svårbehandlade sjukdomarna, de senaste jobb- och karriärnyheterna och mycket annat.

Trevlig läsning!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Du som prenumererar kan redan nu läsa det nya numret som e-tidning

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078