23948sdkhjf

Hans Wigzell blir ny styrelseordförande i Raysearch

Hans Wigzell blir ny styrelseordförande i medtechbolaget Raysearch. Han tar över klubban efter Lars Wollung som i likhet med ytterligare en ledamot, Johanna Öberg, lämnar styrelsen.

Hans Wigzell är professor emeritus i immunologi och bland mycket annat tidigare chef för Statens bakteriologiska laboratorium.

– Som läkare, professor emeritus och före detta rektor för Karolinska institutet täcker han ett unikt brett fält inom medicin och medicinteknik. Dessutom har han varit en del av Raysearchs styrelse sedan 2004 och känner företaget väl, säger Johan Löf, bolagets grundare och vd, i ett pressmeddelande.

Både Lars Wollung och Johanna Öberg anger tidsbrist och andra betungande uppdrag som orsak till att de lämnar sina styrelseuppdrag den 30 september.

– Det har varit en ära att få delta i Raysearchs utveckling av fascinerande produkter i kampen mot cancer, säger Lars Wollung i en kommentar.

Lars Wollung kommer att kvarstå som rådgivare till styrelsen under en övergångsperiod. Rekrytering av ytterligare styrelsemedlemmar pågår.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.421