23948sdkhjf

Leo Groenewegen ny vd för Ilya Pharmas dotterbolag

Ilya Pharma förvärvade tidigare i år Nordic Bioanalysis. Nu har Leo Groenewegen utsetts till vd för dotterbolaget.

Immunterapibolaget Ilya Pharma förvärvade i april i år Nordic Bioanalysis – ett företag de i fem år har haft ett nära samarbete med, något Life Science Sweden skrivit om tidigare. Nordic Bioanalysis, som har sin verksamhet i Astra Zenecas tidigare anläggning i Södertälje, är specialiserat på mikrobiologiska och kemiska analyser. 

Leo Groenewegen har tidigare erfarenhet från olika roller hos IMS Health – idag Iqvia, Nextcell Pharma och Orange Light Ventures. Han kommer senast från Cellulorevolution, ett life science-företag inom artificiell köttproduktion, som han är medgrundare till. I sin roll som vd för Nordic Analysis ska han bland annat utöka bolagets kundbas.

I en kommentar säger Oskar Lund, styrelseordförande för Nordic Analysis och CFO för Ilya Pharma, att den lönsamhet som Nordic Analysis uppvisade förra året ska omdirigeras till att driva nordisk och internationell tillväxt av bolaget.

– Målet i år är att fördubbla intäkterna och antalet anställda. Vi välkomnar Leo ombord för att leda denna tillväxt, med början på de europeiska marknaderna, samtidigt som vi bevarar och förfinar smidigheten och flexibiliteten – egenskaper som företag i den snabbt utvecklande biologiska, ATMP-, CGT- och LPB-pipelinen förlitar sig på hos sina underleverantörer för sin framgång till snabb klinisk validering och produktutveckling, säger han.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14