23948sdkhjf

Umeåinkubator startar internationellt program

Umeå Biotech Incubator, UBI, har varit med och utvecklat en rad framgångsrika svenska startuppbolag. Nu tar man ytterligare ett steg och drar igång ett internationellt inkubatorprogram.

– Vår marknad är hälso- och sjukvården och den är global. Oavsett var i världen din idé föds så är det fortfarande samma marknad du jobbar på och mot och det är samma frågor du behöver besvara för att kunna utveckla din idé, säger Jennie Ekbeck, vd för UBI, i ett pressmeddelande.

Det har, enligt UBI, funnits återkommande förfrågningar från internationella idébärare och startuppbolag, och den kurs som nu skapats är ett svar på det.

UBI International Coaching Program beskrivs som ett förinkubatorprogram där deltagarna under sju veckor kommer att få coachning av UBI:s affärscoacher för att identifiera vilket behov som finns av deras innovation och hur marknaden och konkurrensen ser ut. Kursen har sex platser och inleds den 24 oktober.

Enligt Jenni Ekbeck har man god vana av att coacha digitalt.

Tanken är att vi efter förinkubatorn ska starta ett internationellt inkubatorprogram med ett årligt intag. Om vi öppnar dörren ut till världen så hoppas vi i förlängningen att världen kan komma till Umeå i ännu högre utsträckning än i dag, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109