23948sdkhjf

Ny palliativ mottagning öppnar i Uppsala

Idag, tisdag, invigs en mottagning i Uppsala för personer med svår obotlig sjukdom.

Den nya mottagningen blir en del av Palliativt centrum vid Akademiska sjukhuset där det sedan tidigare finns hospice för specialiserad palliativ slutenvård, specialiserad palliativ hemsjukvård (ASH) och ett palliativt konsultteam.

Mottagningen vänder sig till patienter med obotlig sjukdom vid livets slut som inte har behov av specialiserad hemsjukvård eller palliativ slutenvård.

– Syftet är att öka tillgängligheten till specialiserad palliativ kompetens för länets invånare. Det är lätt att patienter som fått besked om obotlig, fortskridande sjukdom hamnar mellan stolarna. Här tror vi att den nya palliativa mottagningen kan bli en värdefull resurs för att fånga upp och hjälpa dem som har behov och kan ta sig till en mottagning, säger Marianne van Rooijen, sjukhusdirektör Akademiska sjukhuset, i ett pressmeddelande.

– Vård i livets slutskede kan pågå i månader eller flera år. Med en palliativ mottagning kommer vi kunna stödja individen att leva med värdighet och få största möjliga välbefinnande och livskvalitet i samband med att livets slut närmar sig, säger Malin Sjöberg Högrell, regionråd (L) och sjukhusstyrelsens ordförande, Region Uppsala.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De startar kvinnligt chefsnätverk inom life science
Ny ordförande för Atlas Antibodies
Vaccinbråket fortsätter – Pfizer/Biontech slår tillbaka mot Moderna
Vicore tar in 200 miljoner — utvecklar behandling mot lungfibros
Stororder till samarbetspartner kan bli bingo för Raysearch
Ny Sverigechef till Boehringer Ingelheim
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.141