23948sdkhjf

Hon ska leda världens största medlemsorganisation för cancerfrågor

Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström har utsetts till ordförande för UICC, världens största internationella medlemsorganisation för cancerfrågor.

UICC, Union for International Cancer Control, samlar 1 200 organisationer från 172 länder. Där ingår bland annat cancerorganisationer, beslutsfattare, forskare och experter som arbetar för att bekämpa cancer världen över.

– Jag är hedrad över det här förtroendet i en viktig tid för det internationella arbetet mot cancer. Vi lever i en orolig omvärld och det skapar osäkerhet bland oss som arbetar med att skapa förutsättningar för vården, forskningen och det förebyggande arbetet. Jag är fast besluten att arbeta för att kampen mot cancer inte stannar upp, utan tvärtom ökar takten, säger Ulrika Årehed Kågström i ett pressmeddelande.

Ulrika Årehed Kågström har varit ledamot av organisationen styrelse sedan 2018 och dess kassör sedan 2020. Hon kvarstår som generalsekreterare för Cancerfonden och kommer att sköta de bägge uppdragen parallellt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172