23948sdkhjf

SDS-koncernen köps av amerikanskt bolag

Cytel Inc, med huvudkontor i Massachusetts, USA, förvärvar det svenska konsultbolaget SDS Life Science.

– Det är en perfekt match, det är fantastiskt för oss och för nordisk life science, säger Anna Törner, grundare av SDS Life Science, till Life Science Sweden.

Cytel Inc har huvudkontor i Waltham, Massachusetts, och har cirka 2 000 anställda.

 Företaget har sitt ursprung i utveckling av statistisk mjukvara och avancerade analysverktyg för design av kliniska studier, men fokuserar allt mer på helheten inom läkemedelsutveckling och strategisk konsultverksamhet, berättar Anna Törner.

SDS-koncernen består av SDS Life Science och SDS Medteq. Företagen har cirka 60 anställda och erbjuder bland annat konsulttjänster inom läkemedelsutveckling, regulatoriska affärer, biostatistik, klinisk projektledning och real-world evidence (RWE). Sammantaget omsatte de två bolagen 78,6 miljoner kronor förra året.

Hur påverkar affären SDS nuvarande verksamhet?

– Vi fortsätter bygga SDS-företagen i Norden. De anställda kommer att jobba kvar och företagen kommer att se ut som de gör idag med enda skillnaden att Maria Lundberg, som är vd, rapporterar till huvudkontoret i USA och nu blir Managing Director för Sverige istället för vd, säger Anna Törner.

– Cytel är tunga inom klinisk studiedesign, RWE och mjukvara för design av kliniska studier så för SDS innebär det här en möjlighet att bredda vårt erbjudande till våra kunder. Det innebär också att vi kan fortsätta växa i Skandinavien. För Cytel gör uppköpet att de stärks inom våra styrkeområden, till exempel läkemedelsutveckling, regulatory affairs, klinisk projektledning och medicinteknik.

Ledningen för SDS-företagen förblir densamma som tidigare med bland andra Maria Lundberg (Managing Director, SDS Life Science), Anna-Karin Alm (Managing Director, SDS Medteq) och Anna Törner, grundare.

– Genom att sammansmälta våra likasinnade kunskapspooler bygger vi viktiga nya möjligheter och förbättrar vårt erbjudande över alla dimensioner som är viktiga för att effektivt utveckla nya terapier, säger Joshua Schultz, vd för Cytel Inc, i en presskommentar.

Affären förväntas avslutas detta kvartal, förutsatt att stängningsvillkoren uppfylls.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112