23948sdkhjf

Läkemedelsindustrin rekryterar tungt namn från läkarfacket

Ylva Sandström blir medicinsk rådgivare i branschorganisationen Lif, och med det lämnar hon sina uppdrag som styrelseledamot i Sveriges Läkarförbund och ordförande i Distriktsläkarföreningen Stockholm.

Life Science-sektorn är oerhört viktig för hälso- och sjukvården, och för möjligheten att erbjuda patienterna i Sverige en så bra vård som möjligt, och det händer väldigt mycket nu. Jag ser fram emot att arbeta med denna spännande bransch och att kunna synliggöra värdet av den medicinska utvecklingen och brygga samman de olika delarna av sektorn, säger Ylva Sandström, blivande medicinsk rådgivare på Lif, i ett pressmeddelande.

Den 1 januari 2023 tillträder Ylva Sandström tjänsten som medicinsk rådgivare på Lif – de forskande läkemedelsföretagen. Idag är hon ordförande i Distriktsläkarföreningen Stockholm, ledamot i Sveriges läkarförbunds styrelse och distriktsläkare på Trollbäckens vårdcentral.

I samband med att hon tillträder avsäger hon sig ordföranderollen i Distriktsläkarföreningen och lämnar Läkarförbundets styrelse. Hon kommer även sluta som chefredaktör på tidningen Distriktsläkaren.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Ylva Sandström till oss på Lif. Med sin gedigna bakgrund inom svensk hälso- och sjukvård, och sin systemförståelse, kunskap och driv kommer hon att komplettera vårt redan starka team och konstruktivt bidra till att driva den forskande läkemedelsbranschens frågor framåt, sägen Anders Blanck, generalsekreterare och vd på Lif, i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094