23948sdkhjf

Dags för ”ett av våra mest efterfrågade möten”

För närmare 10 år sedan bestämde sig Life Science Swedens affärsutvecklingschef Maria Eriksson för att starta ett nytt internationellt partnering-event med fokus på outsourcingfrågor. Hon tog kontakt med några av branschens ledande aktörer som dagligen arbetar med att tillhandahålla tjänster för utveckling och tillverkning av olika läkemedel och frågade dem vilken typ av möte som de tyckte branschen behövde och hur de ville att det skulle arrangeras. 2015 gick första upplagan av Pharma Outsourcing – Find the right partner av stapeln på Stockholm Waterfront Congress Centre och mötet blev direkt en given succé.

Vi fick en pratstund med Life Science Swedens egna ”eventmamma” Maria, som startat och driver alla våra 6 årliga internationella event i samarbete med vår chefredaktör Samuel Lagercrantz och projektledare Michael Linnell.

Varför behöver branschen detta möte och varför ska man gå på det?

Att välja rätt service-provider i utvecklingen av sin läkemedelskandidat är en komplicerad och tidskrävande process som kräver mycket research, ofta många möten och en lång dialog. Det kan bland annat handla om kulturella skillnader, geografiska avstånd och regulatoriska frågor som behöver övervägas. Samtidigt är det så oerhört viktigt att man redan från början hittar rätt partner för att få en optimalt lyckad ”outcome” i hela kedjan från preklinik, de kliniska faserna, tillverkning och market access samtidigt som de regulatoriska frågorna och kostnadsfrågan alltid finns med. Jag anser att vikten av att välja rätt service-providers - oftast är det flera kan vara av avgörande betydelse för att få sin läkemedelskandidat att nå ända fram till patienten.

Vad kan man som besökare förvänta sig av dagen?

På Pharma Outsourcing bjuder vi besökarna på ett ”smörgåsbord” med CRO’s, CDMO’s och CMO’s, regulatoriska kompetenser samt investerare m fl, både i form av ett aktuellt seminarieprogram där man guidas till de mest lämpliga outsourcing-strategierna samt genom vårt utställartorg med cirka 15 utställare. Vi kommer belysa utveckling av läkemedel gällande både små och stora API’s.

Eventet är ett av våra mest efterfrågade och en viktig mötesplats där nyckelpersoner från hela världen inom start-ups, biotech- och läkemedelsbranschen får möjlighet att träffas och utbyta erfarenheter med varandra.

Samtliga som deltar har möjlighet att förboka 1-2-1 möten men också att nätverka spontant under bland annat vår ”Drinks & refreshments reception” i utställningen som avslutar dagen. Jag tycker mötet även är ett gyllene tillfälle för att träffa vår redaktion eftersom det som vanligt kommer att vara pressbevakat och såklart kommer även jag vara där. Ser verkligen fram emot att träffa alla på torsdag och till de som ännu inte anmält sig vill jag varmt rekommendera att läsa mer och anmäla sig på pharmaoutsourcing.eu.

Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078