23948sdkhjf

Carl-Magnus Högerkorp blir permanent vd på Cyxone

Rollen som tillförordnad vd har Carl-Magnus Högerkorp innehaft sedan i juni i år. Nu blir han företagets permanenta vd.

Carl-Magnus Högerkorp började som COO i företaget 2021. Innan dess har han haft flera ledande roller i biotech-bolag i Lund, bland annat som forskningschef för Xintela och som vd för startup-bolaget Edvince. Han är även varit vd på Canimguide Therapeutics och på Immodulate Pharma.

– Styrelsen är glada att Carl-Magnus Högerkorp nu accepterat att bli permanent vd för Cyxone. Det strategiska samarbetet – som är vd:s och styrelsens viktigaste uppgift – har stärkts under de senaste månaderna och har utvecklats i riktning emot att skapa nya affärer, säger Bert Junno, styrelseordförande för Cyxone, i ett pressmeddelande.

Bioteknikföretaget Cyxone utvecklar behandlingar för autoimmuna sjukdomar. Rabeximod är en läkemedelskandidat som utvecklas mot reumatoid artrit, medan T20K utvecklas som behandling mot multipel skleros.

– Cyxone och deras spännande projekt inom immunmodulering har intresserat mig sedan några år. Det är naturligtvis oerhört roligt att nu få vara med och fortsätta utveckla dessa projekt, blicka framåt och fånga upp de otroliga möjligheter som finns inneboende, säger Carl-Magnus Högerkorp i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.048