23948sdkhjf

Pia Steensland går till Pfizer

Den tidigare riksdagsledamoten Pia Steensland börjar på Pfizer som Director, Policy & Public Affairs.

Pia Steensland har sedan 2018 företrätt Kristdemokraterna i riksdagen. Nyligen aviserade hon att hon lämnar riksdagen och nu står det klart att hon går till life science-sektorn.

”Äntligen kan jag berätta att jag efter nyår kommer börja jobba på Pfizer Sweden som Director, Policy & Public Affairs. Jag ser fram emot att kunna använda mina kompetenser och erfarenheter från både forskningens och politikens värld för att bidra till Pfizers utveckling och mål om att hjälpa människor till ett friskare och längre liv!”, skriver hon på Linkedin.

Pia Steensland är utbildad receptarie och har disputerat vid Uppsala universitet. Hon har tidigare forskat om läkemedel mot alkoholberoende och har varit verksam som docent vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. Innan hon tog plats i riksdagen var hon politiskt sakkunnig, med inriktning på vård och omsorg, hos Kristdemokraterna.

”Jag är tacksam över att ha haft möjligheten att vara en röst i riksdagen för de som själva saknar en stark röst. Och jag är stolt över att ha initierat och lyckats få stöd av en majoritet i riksdagen för flera reformförslag som när de blir verklighet på riktigt kan göra andras liv lättare att leva”, skrev hon på Linkedin i samband med att hon meddelade att hon slutar som riksdagsledamot.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078