23948sdkhjf

Pia Steensland går till Pfizer

Den tidigare riksdagsledamoten Pia Steensland börjar på Pfizer som Director, Policy & Public Affairs.

Pia Steensland har sedan 2018 företrätt Kristdemokraterna i riksdagen. Nyligen aviserade hon att hon lämnar riksdagen och nu står det klart att hon går till life science-sektorn.

”Äntligen kan jag berätta att jag efter nyår kommer börja jobba på Pfizer Sweden som Director, Policy & Public Affairs. Jag ser fram emot att kunna använda mina kompetenser och erfarenheter från både forskningens och politikens värld för att bidra till Pfizers utveckling och mål om att hjälpa människor till ett friskare och längre liv!”, skriver hon på Linkedin.

Pia Steensland är utbildad receptarie och har disputerat vid Uppsala universitet. Hon har tidigare forskat om läkemedel mot alkoholberoende och har varit verksam som docent vid institutionen för klinisk neurovetenskap vid Karolinska institutet. Innan hon tog plats i riksdagen var hon politiskt sakkunnig, med inriktning på vård och omsorg, hos Kristdemokraterna.

”Jag är tacksam över att ha haft möjligheten att vara en röst i riksdagen för de som själva saknar en stark röst. Och jag är stolt över att ha initierat och lyckats få stöd av en majoritet i riksdagen för flera reformförslag som när de blir verklighet på riktigt kan göra andras liv lättare att leva”, skrev hon på Linkedin i samband med att hon meddelade att hon slutar som riksdagsledamot.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Getinges dotterbolag återkallar ballongpump för hjärtstöd i USA
Bättre lindring mot migrän mål för forskare
Ska avslöja dussintalet cancerformer – med ett enda blodprov
Utvecklar sprej mot antibiotikaresistenta bakterier
God löneutveckling inom life science
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.097