23948sdkhjf

Uppåt för Bioarctic efter positivt USA-besked

Bioarctics aktie steg kraftigt när börsen öppnade på måndagen för första gången efter godkännandet i USA för bolagets Alzheimerläkemedel lecanemab.

Det var i fredags som den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA meddelade att Leqembi, som är handelsnamnet för lecanemab, fått ett så kallat snabbgodkännande för behandling av mild eller tidig Alzheimers sjukdom, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

– FDA:s godkännande av Leqembi under det accelererade förfarandet är en viktig milstolpe inte bara för Bioarctic och vår partner Eisai, utan för hela forskningsområdet liksom för patienter, anhöriga och vårdgivare som nu kan dra nytta av mer än 20 år av forskning och utveckling som ligger bakom detta framsteg, sa Bioarctics vd Gunilla Osswald i ett pressmeddelande.

Under lördagen meddelade Eisai att man nu också lämnat in en kompletterande registreringsansökan till FDA för att omvandla det accelererade godkännandet till ett fullt godkännande, baserat på den bekräftande fas III-studien Clarity AD.

Det positiva beskedet från USA fick Bioarctics aktie att göra ett glädjeskutt. En timme efter börsens öppnande på måndagen hade kursen stigit med 14 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125