23948sdkhjf

Per Persson tar över som vd på Pharmacolog

Uppsalabaserade Pharmacolog, som utvecklar verktyg för effektiv och säker medicinering, har anställt Per Persson som ny vd.

Per Persson kommer närmast från vd-posten på Acarix, har tidigare suttit i ledningen för Atos Medical och har även haft internationella chefsroller på bland annat Boston Scientific och St. Jude Medical.

– Per Perssons långa erfarenhet från medicinteknik och internationella affärer kommer att vara av yttersta vikt för den fortsatta utvecklingen av nya marknader i Europa, USA och Östasien. Nya partnerskap kommer att upprättas. Vi förväntar oss att hans kompetens och energi kommer att vara avgörande för den fortsatta utvecklingen av företaget, säger Pharmacologs styrelseordförande Erik Hedlund i ett pressmeddelande.

Per Persson efterträder Mats Högberg, som varit företagets vd i sju år.

- Under Mats Högbergs ledning har företaget utvecklat ett innovativt program för kvalitetskontroll av intravenösa läkemedel. Ett flertal referenssystem har installerats på nyckelmarknader, säger Erik Hedlund.

Pharmacolog utvecklar verktyg för att säkerställa effektiv och säker beredning av injicerbara läkemedel. Syftet är att förhindra felaktig medicinering och säkerställa maximal läkemedelseffekt.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096