23948sdkhjf

Eurocine ska utveckla mRNA-vaccinkandidat mot klamydia

Eurocine Vaccines har beslutat att utveckla ett mRNA-vaccin mot klamydia, och pausar samtidigt utvecklingen av den proteinbaserade vaccinkandidaten.

– mRNA-baserade vacciner har visat stor klinisk potential att driva både antikroppar och T-celler, vilket är precis det vi eftersträvar med vårt klamydiavaccin. Dessutom ser vi goda möjligheter att uppnå synergieffekter mellan våra portföljprojekt som använder sig av samma plattformsteknologi. säger Karl Ljungberg, chef för preklinisk utveckling på Eurocine Vaccines i ett pressmeddelande.

Företagets målsättning är att inom en snar framtid genomföra prekliniska studier och utveckla mRNA för att kunna påbörja processutvecklingen inför en toxikologisk och klinisk studie. I samband med att företaget nu går ut med beslutet om utvecklingen av ett mRNA-vaccin meddelas  även att utvecklingen av bolagets proteinbaserade vaccinkandidat mot klamydia pausas tills vidare.

Eurocine Vaccines, som har sin bas i Solna, har sedan tidigare en vaccinkandidat mot herpes typ 2 vilket Life Science Sweden rapporterat om.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078