23948sdkhjf

Bioteknikföretag i Lund omorganiserar

Det Lundabaserade företaget Carbiotix meddelar nu att de omorganiserar styrelsen för att kunna accelerera tillväxten.

Bioteknikföretaget Carbiotix, som bland annat utvecklar och forskar på prebiotiska fibrer, omorganiserar nu sin styrelse och ledningsgrupp. Nuvarande vd Kristofer Cook kommer att avgå och föreslås istället som ny ordförande i styrelsen. Erik Daeaner som är COO i företaget efterträder Kristofer Cook som ny vd men behåller även tidigare ansvarsområden.

Jonas Danielsson som för närvarande är styrelseordförande avgår med anledning av en ny operativ roll i ett annat företag. Och medgrundaren och styrelseledamoten Peter Falck avgår på grund av tidsbrist. Deras ersättare offentliggörs i samband med kallelsen till bolagets årsstämma i slutet av mars.

”När vi nu trappar upp kommersiella aktiviteter kommer vi att behöva ett större fokus på försäljning, affärsutveckling och industriell erfarenhet, vilket vi fokuserar på att uppnå med den planerade omorganisationen. Med ett större fokus på kundinteraktion inom ledningsgruppen och tillgång till viktig industriell erfarenhet i styrelsen kommer vi att vara i en bättre position för att accelerera vår tillväxt under de kommande åren” kommenterar Carbiotix vd Kristofer Cook i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Medlemsnytt
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Läkemedel mot Parkinsons sjukdom ingår nu i högkostnadsskyddet
Kartläggning: Myt att life science-bolagen flyr utomlands
Capitainer startar samarbete med Astra Zeneca
Positivt EU-utlåtande för ny behandling mot psoriasis
Gynnsamma fas I-data för Active Biotechs ögondroppar
Andra Nordiska Medier
Rent
MedTech Magazine
Recycling

Sänd till en kollega

0.079