23948sdkhjf

Bioteknikföretag i Lund omorganiserar

Det Lundabaserade företaget Carbiotix meddelar nu att de omorganiserar styrelsen för att kunna accelerera tillväxten.

Bioteknikföretaget Carbiotix, som bland annat utvecklar och forskar på prebiotiska fibrer, omorganiserar nu sin styrelse och ledningsgrupp. Nuvarande vd Kristofer Cook kommer att avgå och föreslås istället som ny ordförande i styrelsen. Erik Daeaner som är COO i företaget efterträder Kristofer Cook som ny vd men behåller även tidigare ansvarsområden.

Jonas Danielsson som för närvarande är styrelseordförande avgår med anledning av en ny operativ roll i ett annat företag. Och medgrundaren och styrelseledamoten Peter Falck avgår på grund av tidsbrist. Deras ersättare offentliggörs i samband med kallelsen till bolagets årsstämma i slutet av mars.

”När vi nu trappar upp kommersiella aktiviteter kommer vi att behöva ett större fokus på försäljning, affärsutveckling och industriell erfarenhet, vilket vi fokuserar på att uppnå med den planerade omorganisationen. Med ett större fokus på kundinteraktion inom ledningsgruppen och tillgång till viktig industriell erfarenhet i styrelsen kommer vi att vara i en bättre position för att accelerera vår tillväxt under de kommande åren” kommenterar Carbiotix vd Kristofer Cook i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.083