23948sdkhjf

God löneutveckling inom life science

Efterfrågan på arbetskraft inom life science ökar och ny statistik från Naturvetarna visar även på en god löneutveckling under fjolåret.

Ny lönestatistik från fackförbundet Naturvetarna visar att lönerna för naturvetare som jobbar inom life science-sektorn höjdes med 4,9 procent förra året. Detta medan lönerna för arbetsmarknaden som helhet höjdes med 2,6 procent. Men biomedicinska analytiker som jobbar i regionerna hade en ännu bättre lönevutveckling. Deras löner höjdes med 5,7 procent under 2022. 

– Tillgång till naturvetenskaplig kompetens är en av de främsta faktorerna för att life science-branschen ska kunna fortsätta utveckla nya behandlingar och teknologier och producera läkemedel i samma höga tempo som nu. Attraktiva löner och villkor är avgörande för att rekrytera nödvändig kompetens till verksamheterna, säger Frida Lawenius, tf förbundsdirektör på Naturvetarna i ett pressmeddelande.

Enligt Naturvetarna är löneutvecklingen fortsatt god inom life science-sektorn och efterfrågan på arbetskraft inom området ökar.

De tjänster som får mest betalt inom life science (medellön 2022):

1. Director – 86 800

2. Medicinsk rådgivare – 85 000

3. Senior Medical Manager – 81 800

4. Principal Scientist – 77 000

5. Medical Science Liaison – 69 500

Källa: Naturvetarna

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109