23948sdkhjf

Biotechbolag hotas av avnotering – anklagas för att ha mörkat konkurshot

Bioteknikbolaget ISR riskerar att avnoteras från Nasdaq Stockholm. Orsaken är uppgifter om regelöverträdelser kring informationslämning, bland annat om ett konkurshot.

ISR är ett Solnabaserat företag med utvecklingsprojekt inom bland annat HIV, hepatit och covid-vaccin,. Bolaget är idag noterat på Nasdaq First North Growth Market, men har nu ådragit sig marknadsplatsens missnöje.

I ett pressmeddelande tillkännager ISR att man tagit emot ett anmärkningspåstående från Nasdaq med anklagelser om att företaget brutit mot bestämmelser i marknadsplatsens så kallade Rulebook.

Det ska bland annat handla om att företaget vid upprepade tillfällen i samband med brådskande eventuella övervakningsingripanden från Nasdaq aldrig hörts av eller återkommit till Nasdaq. Bolaget ska också ha överträtt informationsgivningskraven "genom att inte så som insiderinformation ha hanterat och offentliggjort ett konkurshot mot Bolaget".

Nasdaq menar att ISR:s agerande riskerar att skada allmänhetens förtroende för såväl Nasdaq som värdepappersmarknaden i allmänhet, och information om ärendet har lämnats över till Finansinspektionen Som en följd av det inträffade överväger Nasdaq Stockholm att överlämna ett ärende till sin disciplinnämnd med yrkande om avnotering av ISR Holding.

I pressmeddelandet skriver ISR att man inte delar Nasdaq bedömning.

"En avnotering vore skadlig för Bolaget och dess aktieägare, vilket ISR Holding kommer att utveckla i det svar på Nasdaqs påståenden som ISR Holding kommer att inkomma med", skriver bolaget.

Företaget har fram till den 17 mars på sig att bemöta Nasdaqs uppgifter.

Nyligen meddelade ISR sina planer på att via nyemissioner ta in 400 miljoner kronor i syfte att snabba på sina utvecklingsprojekt, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08