23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Innovativ mätteknik får svensk industri att växa

I närmare 50 år har Nordtec följt svensk industri på nära håll och försett den med smarta mätinstrument och avancerade mätsystem för säkra labb-, lager- och produktionsmiljöer. Dessa mätlösningar kombinerat med våra kalibreringstjänster har gett många svenska storföretag bra grundförutsättningar att utvecklas, utöka och ta marknadsandelar inom vitt skilda branscher.

– Vi har våra rötter inom industrin. Det var så det hela började 1976 med en fackpressannons som riktade sig mot svensk industri. Det resulterade i att vår försäljning av framför allt temperaturmätare tog fart ordentligt, berättar Jens Åkervall, vd på Nordtec och tillägger:

– Vi har sedan dess hjälpt svensk industri som rådgivare och leverantör av mätteknik som löser deras aktuella och framtida utmaningar.

Mätlösningar för hela värdekedjan

I dag har vi kunder inom många olika delar av industribranschen: fordon, plast, papper, läkemedel, livsmedel, stålverk och gruvor… listan kan göras lång. Vi har experter inom dessa branscher som förser kunder med lösningar för att mäta temperatur, fukt, luftflöden – och en rad andra mätstorheter. Merparten av produkterna kommer från Testo som är en av världens ledande tillverkare av innovativ mätteknik.

Varje mätlösning anpassas efter kundens behov och spänner över många användningsområden: allt från transportloggrar som följer med varor på väg och handinstrument för stickkontroller av ankommande gods till stationära dataloggrar i labb- och lagermiljöer och mätsystem för övervakning av hela tillverkningsprocesser. För att bara ge några exempel på mätutrustning som används för att säkerställa ett optimalt klimat för insatsvaror, maskiner och slutprodukter.

Allt viktigare med kalibrering

Tuffare kvalitets- och miljökrav samt slimmade processer är några faktorer som gör att mätteknik är viktigare än någonsin. I korthet handlar det om att säkerställa en hög produktstandard till en så låg kostnad som möjligt.

– Hållbarhet är något som står högt upp på kundernas kravspecifikation. Mätprodukterna måste helt enkelt klara tuffa produktionsmiljöer och garantera långtidsstabila mätningar.

Hög noggrannhet och kalibrering är återkommande krav. Kalibrering har på senare år blivit allt viktigare för många industriföretag. Vi kalibrerar tusentals givare varje månad i det egna labbet och på plats hos kunder. Det gör att industrier uppfyller myndighetskrav och villkor för ISO-certifieringar, berättar Jens Åkervall.

– Vi är ackrediterade av Swedac för kalibrering av de allra vanligaste mätstorheterna som temperatur, fukt, tryck och luftflöde/hastighet. I nära samarbete med laboratoriet Testo Industrial Services har vi dessutom tillgång till omkring 300 kalibreringsmetoder för ytterligare cirka 50 mätstorheter.

Vad efterfrågar dagens industrikunder?

– Industrin fortsätter att gå mot mer automatiserade processer, vilket kräver uppkopplade och lättillgängliga lösningar för effektiv fjärrövervakning i realtid. Vi stöttar en sådan utveckling genom mätlösningar som när som helst kan ge användarna överblick av viktiga klimatparametrar i olika kritiska miljöer.

– En annan tydlig trend är att många industriföretag efterfrågar helhetspartners. Utöver att ha tillgång till ett brett produktutbud vill de kunna vända sig till ett enda ställe för rådgivning och kunskap, installation och support, kalibrering och service … allt detta hittar de hos oss. Vi finns med dem under hela resan, avslutar Jens Åkervall.

Läs mer om våra mätlösningar för industri

Nordtec Instrument AB
Elof Lindälvs gata 13-15
402 41 Göteborg
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562032721

Kontaktperson

JB

Sänd till en kollega

0.031