23948sdkhjf

Nasdaq yrkar på avnotering för krisdrabbat forskningsbolag

Nasdaq yrkar på att forskningsbolaget ISR avnoteras från First North. Ärendet har nu överlämnats till Nasdaqs disciplinnämnd för avgörande.

Bakgrunden är de anmärkningar som bolaget fick i början av mars av Nasdaq med anklagelser om att företaget brutit mot marknadsplatsens bestämmelser på flera punkter.

Bland annat ska ISR (Immune System Regulation Holding) vid upprepade tillfällen i samband med brådskande eventuella övervakningsingripanden från Nasdaq aldrig hörts av eller återkommit till Nasdaq. Bolaget ska också ha överträtt informationsgivningskraven "genom att inte så som insiderinformation ha hanterat och offentliggjort ett konkurshot mot Bolaget", som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

ISR har i ett svar till Nasdaq meddelat att man inte delar dess bedömning av det inträffade, och att man anser att en avnotering vore skadligt för bolaget och dess aktieägare.

Men invändningarna tycks alltså inte ha bitit på Nasdaq, som enligt ett pressmeddelande från ISR på långfredagen har lämnat ärendet vidare till disciplinnämnden med ett yrkande om avnotering.

Bolaget har till och med den 13 april på sig att meddela om man vill framföra ytterligare synpunkter i ärendet, en möjlighet som företaget aviserar att man tänker utnyttja.

ISR:s aktie är handelsstoppad sedan december. I början av mars meddelade företaget sina planer på att via nyemissioner ta in 400 miljoner kronor i syfte att snabba på sina utvecklingsprojekt inom bland annat HIV, hepatit och covid-vaccin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079