23948sdkhjf

Svårigheter för Cline Scientific – ”Behov av ytterligare finansiering”

Cline Scientific har ekonomiska problem. Bolaget meddelar att man inte med säkerhet kan fastslå att man har tillräckligt med rörelsekapital för sina behov de kommande tre månaderna.

Mölndalsbolaget, som utvecklar stamcellsterapier och cancerdiagnostik, skriver i ett pressmeddelande att ekonomin är så ansträngd att man inte längre uppfyller Nasdaqs krav på rörelsekapital och därmed inte uppfyller noteringkraven.

”Under större delen av 2022 och starten av 2023 har bolaget aktivt jobbat med att minska sin kostnadsbas. Detta inkluderar bland annat att medarbetare har slutat, kontorsuppsägning, och att bolaget har effektiviserat sin bolagsstruktur och därigenom administration”, skriver Cline Scientific.

Till problemen kan läggas att bolagets vd Patrik Sundh för två veckor sedan meddelade att han tar time out efter att ha delgivits misstanke om marknadsmanipulation, som Life Science Sweden tidigare rapporterat. I samband med det beslutade bolaget att skjuta upp en aviserad nyemission.

Bolaget konstaterar nu att det finns ”behov av ytterligare finansiering eller ytterligare strukturaffär för att kunna hantera rörelsekapitalet” och att både ledning och styrelse jobbar hårt för att hitta en lösning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085