23948sdkhjf

Uppdaterad: Nya bud om krisdrabbat immunterapibolag – stämma beslutade om fortsatt drift

Nya möjligheter kan ha öppnats för krisdrabbade immunterapibolaget Idogen. Bolaget uppger att kontakter finns med flera intressenter om ett förvärv av företagets teknologiplattform för tillverkning av cellterapi.

– Vi fortsätter diskussioner kring försäljning av teknologiplattformen. Parallellt med dessa för vi även diskussioner kring ett omvänt förvärv,  säger bolagets tillförordnade vd Christina Herder i ett pressmeddelande.

Idogens styrelse har upprättat en kontrollbalansräkning som visar att bolagets aktiekapital är förbrukat till mer än hälften, som Life Science Sweden tidigare rapporterat. Vid bolagsstämman på torsdagen följde aktieägaren styrelsens råd att fortsätta driften av företaget istället för att försätta det i likvidation. 

Intresset för att förvärva plattformen har förändrat läget, enligt styrelsen.

"Därmed ges styrelsen ytterligare tid för att hitta lösningar som kan vara mer gynnsamma för aktieägarna", skriver bolaget.

Idogen utvecklar cellterapier för att undvika att biologiska läkemedel, transplanterade organ eller kroppens egen vävnad angrips av patientens immunförsvar. Bolagets främsta program IDO 8, som är i klinisk fas, utvecklas för att att återställa effekten av läkemedel mot blödarsjuka hos patienter som utvecklat hämmande antikroppar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125