23948sdkhjf

Cellterapibolag i konkurs – teknikplattform bjuds ut till försäljning

Trots förhandlingar in i det sista gick det inte att rädda immunterapibolaget Idogen. Företaget har nu förklarats i konkurs av Lunds tingsrätt.

– Vi beklagar att affärerna kring omvänt förvärv inte lyckades och att vi inte heller fått tillräckligt höga bud på teknologiplattformen för att undvika konkurs. Vi har därmed inte längre möjlighet att betala våra löpande kostnader och skulder. Därmed tvingas vi nu att formellt sätta bolaget i konkurs, säger bolagets tillförordnade vd Christina Herder i ett pressmeddelande.

Det har varit ett tufft år för det Lundbaserade bolaget som inte har lyckats få in nödvändig finansiering. I april meddelades att kassan bara skulle räcka till slutet av juni. Sedan dess har man prövat olika lösningar, men inte nått hela vägen fram, som Life Science Sweden tidigare berättat.

Idogen har arbetat med utveckling av cellterapier för att undvika att biologiska läkemedel, transplanterade organ eller kroppens egen vävnad angrips av patientens immunförsvar. Den teknikplattform som bolaget tagit fram bjuds nu ut till försäljning av konkursboet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08