23948sdkhjf

Efter turbulensen: Ny styrelse och reviderad strategi för Oncozenge

Efter viss oreda och en extra bolagsstämma har nu läkemedelsutvecklaren Oncozenge fått en ny styrelse.

Den nya styrelsen består av storägaren Niclas Holmgren (omval) samt nyinvalda Christoph Nowak och Daniel Ehrenstråhle. Den senare blir också styrelseordförande.

Behovet av en ny styrelse blev akut i samband med en tidigare extra bolagsstämma den 21 augusti, då såväl vd:n Paul de Potocki som tre styrelseledamöter meddelade att de lämnade bolaget. Det skedde sedan Niclas Holmgren valts in i styrelsen och oenighet uppstått kring möjligheterna att driva bolaget vidare, som Life Science Sweden tidigare rapporterat.

På lördagen meddelades också att den nya styrelsen beslutat om en reviderad strategi för bolaget, som innebär att man fortsätter att undersöka möjliga vägar till marknaden för läkemedelskandidaten Bupizenge.

Det ska, enligt styrelsen, bland annat ske genom att tydligare lyfta fram potentialen för behandling av oral smärta med Bupizenge, se över patentstrategin för att om möjligt stärka det långsiktiga värdet av produkten och intensifiera arbetet med att söka licenstagare och strategiska samarbetspartners.

Dessutom ska man fortsätta arbetet med att söka en eventuell försäljning av läkemedelskandidaten.

Oncozenge har haft problem med tablettformuleringen av Bupizenge, en behandling för patienter som lider av smärta i munnen till följd av oral mukosit, vilket drabbar många cancerpatienter i samband med kemoterapi eller strålbehandling.

Den tidigare styrelsen kommunicerade den 2 augusti att man i första hand sökte ett omvänt förvärv för bolaget, alternativt frivillig likvidering med utdelning till aktieägarna. Samtidigt meddelades att utvecklingen av läkemedelskandidaten skulle pausas, och sedan dess har företagets framtid varit oviss.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078