23948sdkhjf

Möte om framtidens diagnostik igång i Stockholm

Labb och diagnostik står på agendan vid ett möte i Life City på onsdagen i Hagastaden.

Artificiell intelligens vid cancerdiagnostik, regelverket för in vitro-diagnostik (IVDR) och att omvandla forskning till hälsa är några av de ämnen som kommer att beröras under mötet Lab & Diagnostics of the Future som äger rum under onsdagen i Hagastaden i Stockholm.

Mötet modereras av Jochen Schwenk, professor i translationell proteomik vid Kungliga Tekniska Högskolan som inledde dagen med att hälsa deltagarna välkomna. Över 120 deltagare förväntas dyka upp under dagen. 

Tanken med mötet är att sammanföra bland annat forskare och industrin med beslutsfattare inom hälso- och sjukvården. I en intervju med Life Science Sweden inför mötet framhöll Jochen Schwenk vikten med dialog mellan olika aktörer. 

–Det viktiga är att man skapar en överblick och förståelse från olika perspektiv, sa han då. 

På talarlistan är bland annat Ulf Landegren som kommer att föreläsa om molekylära verktyg för att mäta få och små molekyler, Britta Stenson om datadriven precisionsmedicin, Susanne Grimsby om regulatoriska aspekter när man går från forskning till diagnostik, Helena Djozic från Läkemedelsverket om vikten av övergången till IVDR och Richard Rosenqvist Brandell om arbetet med Genomic Medicine Sweden.

Artikeln är en del av vårt tema om Lab & Diagnostics of the Future.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078