23948sdkhjf

Chans för företag i sjukvårdsektorn att delta i återuppbyggnaden av Ukraina

Mässan Rebuild Ukraine erbjuder en möjlighet för svenska företag i sjukvårdssektorn att delta i återuppbyggnaden av Ukraina. Life Science Swedens chefredaktör Samuel Lagercrantz meddelar att Life Science Sweden och systertidningen Medtech Magazine, tillsammans med Ny Teknik och hållbarhetsbyrån Forever Sustainable, nu bjuder in svenska företag att delta i en svensk paviljong på mässan.

Det har gått mer än två år sedan Rysslands fullskaliga anfallskrig mot Ukraina inleddes. Flera svenska medtechföretag tog snabbt ställning, bland annat skickade den skånska medicinteknikkoncernen Arjo genast 100 av företagets sjukhussängar till fältsjukhus på den polsk-ukrainska gränsen.

Vi ser fortfarande viktiga initiativ från branschen för att stödja den ukrainska befolkningen. Det svenska implantatföretaget Integrum inrättade nyligen ett kompetenscentrum i Kiev och så sent som förra veckan hölls en ceremoni i Solna där det meddelades att Getinge skänker ventilatorer och anestesimaskiner till Ukraina. Vi ser också att sjukvården, bland annat Karolinska universitetssjukhuset, har samarbeten med den ukrainska sjukvården.

Insatserna som görs för det krigsdrabbade landet är viktiga och det är inte ett alternativ att avsluta dem – då allt tyder på att Vladimir Putin är fast besluten att fortsätta med sitt brutala krig.

Förra året tog tidningen Ny Teknik och hållbarhetsbyrån Forever Sustainable initiativ till att sätta upp en svensk paviljong på den stora mässan Rebuild Ukraine i Warszawa. Snart är det dags för en ny stor mässa med samma syfte, det vill säga att bidra till återuppbyggnaden av landet.

Temat för nästa mässa är sjukvård och vi på Life Science Sweden och Medtech Magazine avser att tillsammans med Ny Teknik och Forever Sustainable bege oss till Warszawa för att åter sätta upp en svensk paviljong på mässan.

Rebuild Ukraine: Health & Rehabilitation äger rum den 24–25 juni. På plats finns ukrainska myndigheter, kommuner och vårdgivare som är redo att skapa kontakter och träffa överenskommelser med företag som vill vara en del av återuppbyggnaden av landet.

Kriget mot Ukraina förs av en auktoritär stormakt mot ett demokratiskt land och företag som gör anspråk på att ha ett hållbarhetsarbete bör självklart engagera sig i en fråga där ett helt lands överlevnad och demokrati står på spel. Vi, Medtech Magazine/Life Science Sweden, Ny Teknik och Forever Sustainable, bjuder nu därför in företag och andra organisationer att åka dit tillsammans med oss.

Om du har frågor om Rebuild Ukraine eller vill anmäla intresse för att vara med på resan, hör av dig så snart som möjligt till projektledare Peter Davidson, peter.davidson@foreversustainable.se, +46 73 708 15 01.

Tveka inte att höra av er!

Samuel Lagercrantz, chefredaktör Life Science Sweden och Medtech Magazine

Vill ditt företag vara med på Rebuild Ukarine?

Rebuild Ukraine i Warszawa är världens största mässa för återuppbyggnad av Ukraina. Senast den hölls deltog mer än 3 000 personer från 28 länder.

Vill du vara på plats i den svenska paviljongen på mässan i sommar eller har du frågor om Rebuild Ukraine: Health & Rehabilitation? Kontakta Peter Davidson, projektledare Forever Sustainable: E-post: peter.davidson@foreversustainable.se, mobil: +46 73 708 15 01. Här ser du en film av Ny Teknik från den svenska paviljongen på förra mässan som hölls i december 2023.

Artikeln är en del av vårt tema om Ledare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109