23948sdkhjf

En femtedel life science-bolag på hetaste listan

Bland de 33 mest lovande teknikbolagen i Sverige finns sju hopp inom life science med.
Ny Teknik och Affärsvärlden har listat de 33 bolag som de bedömer har en unik produkt som kan förändra spelreglerna i sin bransch. Enligt tidningen säger flera av vd:arna på bolagen att de har känt av lågkonjunkturen, men samtidigt har bolagen på listan fått in pengar under året och de bedöms som framtidshopp.

Xbrane Biosciences finns med på listan över Sveriges framtidshopp. De har använt E. coli och utvecklat en metod för att reglera hastigheten på proteintillverkning. Nästa steg är att använda tekniken för att snabbt tillverka vacciner.

Göteborgsbolaget Denator säljer lösningar för att stabilisera och kvalitetssäkra prover, vilket ger bättre förpckningsmöjligheter. Köparna är universitet och bolag, men bland sjukhusen finns stor potential om bolaget kan etablera dem som kunder för förvaring av exempelvis tumörprover.

Lumina Adhesives tillverkar ljuskänsligt lim, som kan användas för medicintekniska applikationer. Limmet fäster i mörker och lossnar i ljus. Enligt Ny Teknik kommer första produkten i år - en stomipåse som tillverkas i samarbete med en större partner.

Med på listan finns också Olink , som säljer provrör med nedfrusna reagensvätskor. Produkterna kan bland annat användas för att upptäcka proteiner och interaktioner mellan proteiner i celler.

Diabetes Tools säljer tekniska lösningar för att diagnostisera och reglera doser för diabetiker. Bolaget vann årets Stora Teknikpris.

Nanologica är ett bolag som utvecklar nya porösa material, bland annat i samarbete med läkemedelsindustrin.

Synthetic MR:s teknik förkortar tiden för undersökningar med magnetkamera och bolaget inleder nu samarbeten med tre kameratillverkare, enligt Ny Teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078