23948sdkhjf

800 000 forskningskronor gick till förfest för potentiella sponsorer

Lunds universitet ville uppmärksamma att de om fem år firar sin 350-årsdag. Notan på 800 000 betalades med forskningspengar.
Förra året ordnades en fem-år-före-fest av Lunds universitetsledning med anledning av 350-årsjubiléet som infaller 2016. Notan som gick på 800 000 betalades med statliga forskningsmedel, det rapporterar Sydsvenskan.

Enligt före detta rektor Göran Bexell, som också var ansvarig för planeringen av festen, var syftet att göra omvärlden uppmärksam på händelsen och för att locka personer utifrån till att skänka pengar till jubiléet.

– Det var framför allt externa människor, inte minst sådana som skulle kunna donera pengar till den stora fundraising-kampanjen och till det interna jubileumsfirandet, säger han till Sydsvenskan.

Han tror också att kostnaden snabbt kan tjänas in igen genom donerade pengar. En mening som inte riktigt delas av universitetets fundraising-avdelning.

När det nu börjar dra ihop sig till fyra år före jubileet funderar universitetsledningen på att ordna fest igen. Enligt uppgift till Sydsvenskan har de dock tänkt ta ut kuvertavgift den här gången.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079