23948sdkhjf

Allenex på jakt efter nya produkter

Med befintliga produkter på plats på flera marknader ser bolaget efter nya tekniker till portföljen.

Transplantationsbolaget Allenex gav en lägesrapport under Stockholm Corporate Finance kapitalmarknadsdag som i dag, onsdag, äger rum på Operaterassen. Bolaget utvecklar och säljer produkter för preparation inför transplantation, men ser samtidigt efter nya produkter att utöka portföljen med.


- Vi tittar nu på att utveckla produkter som används under transplantationen och ser också efter möjliga förvärv där, säger bolagets vd Anders Karlsson under presentationen.


Bolaget har under de senaste åren byggt upp ett försäljningsnätverk som kombinerar distributionspartners och egen försäljning i länder som Tyskland, Österrike, Holland, Belgien USA och Norden.


- Vi har en global och stark säljorganisation och där har vi möjlighet att ta upp nya produkter och sälja i våra befintliga kanaler.


Vad gäller försäljningen så rapporterade bolaget nyligen resultatet för helåret 2013, vilket Anders Karlsson kommenterar med följande:


- 2013 blev ett hack i tillväxtkurvan. Det kan bland annat förklaras med att Tyskland drabbades av en transplantationsskandal som minskade transplantationsfrekvensen med 20 procent på marknaden vilket fick effekt på vår försäljning.


Samtidigt visade Anders Karlsson att bolagets försäljning ändå ökat kvartalsvis där 2013 avslutades mer positivt än det började. Försäljningen under fjärde kvartalet 2013 ökade med 7,3 procent i jämförelse med samma period under 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078