23948sdkhjf

Senzagen säkrar nytt patent

Europeiska patentverket beviljar patentet på Senzagens hudallergitest.

Med sin Gard-teknologi har Senzagen skapat ett alternativ till de försök som krävs enligt EU:s kemikalieförordning. Nu meddelar det europeiska patentverket att Gardskin, som alltså är ett hudallergitest, får sitt patent beviljat.

– Denna bekräftelse från det europeiska patentverket runt vår teknologis meriter är en viktig milstolpe i SenzaGens strategiska arbete för att etablera vår unika testmetod Gardskin som en ny global branschstandard. Ett robust patentskydd i Europa för Gardskin ökar ytterligare vårt företags kommersiella potential och gör oss än mer attraktiva för internationella distributionspartners, säger Senzagens vd, Anki Malmborg Hager i ett pressmeddelande.

Teknologin bakom Senzagens tester bygger på att läsa av aktiveringen av cirka 200 mänskliga gener, som ingår i en allergireaktion. Testerna kan därmed bli både mer tillförlitliga och ge bättre information än försök på djur. Motsvarande patentansökningar behandlas av patentmyndigheterna i Brasilien, Kanada, Kina, Hongkong, Indien, Sydkorea och USA.

Tidigare i sommar rekryterade Senzagen Anna Chérouvrier Hansson som marknadschef och Henrik Appelgren som forskningschef. Det uttalade målet var att stärka ledningen inför kommersialiseringen av bolagets produkter och den planerade noteringen på Nasdaq first north.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078