23948sdkhjf

Nytt samarbete mellan inkubatorer

KI innovations och Uppsala innovation centre inleder ett samarbete för att stärka startupbolag.

Totalt sex projekt och bolag inom KI innovations får nu stöd i sin affärsutveckling genom UIC:s affärsutvecklingsprogram UIC business lab som hålls på Karolinska institutets campus i Solna. Programmet ger guidning i finansieringsfrågor med målet att korta tiden till marknad, öka konkurrenskraften och överlevnadsgraden. Deltagarna arbetar även med att ta fram en affärs- och genomförandeplan, och får träna i att presentera affärsidén för exempelvis framtida investerare.

– Vi ser väldigt positivt på intresset för samarbete och utbyte av kunskap bland inkubatorerna. Vi gläds över att få erbjuda detta unika affärsutvecklingsprogram även för våra bolag och projekt och vi ser fram emot samarbeten även i framtiden, säger Lilian Wikström, vd på KI innovations i ett pressmeddelande.

UIC business lab består av seminarier och workshops som sträcker sig över en period på tre månader.

– Vi har ett bra samarbete med KI innovations sedan tidigare, och är glada över att nu få möjlighet att ge affärsutvecklingsstöd till spännande projekt och bolag som finns inom KI innovations. Vi ser en stor vinn-vinn-möjlighet i vårt samarbete, säger Per Bengtsson, vd på UIC.

De företag och projekt inom KI innovations som deltar på UIC business lab är:

AD diagnostics – Utvecklar metoden Ella för att analysera glykanbiomarkörer som speglar tidig neurodegeneration och möjliggör tidig detektion av Alzheimers sjukdom.

Attgeno – Utveckling av en ny behandling för akut högt tryck i lungan i samband med stor hjärtkirurgi med syfte att minska risken för hjärtsvikt och dödlig utgång.

Doublestrand bioinformatics – Specialiserade på avancerad dataanalys, datavisualisering och strukturerade dataflöden för kunder inom life science-sektorn.

Medituner – Utvecklar ett patentsökt system som sammankopplar patienter med sjukvård för förbättrad diagnostik, monitorering och egenvård av andningssjukdomar.

Prognostix – Erbjuder Pathfx, ett adaptivt kliniskt beslutsstöd som underlättar en skräddarsydd kirurgisk behandling av patienter med skelettmetastaser genom att prognostisera patientens överlevnad.

Running cell – Utvecklar en kompakt och prisvärd automatiserad enhet som erbjuder cellodlingsfunktioner på litet utrymme. Målet är att minska mängden plastavfall som genereras i cellodlingslaboratorier.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109