23948sdkhjf

Abbvie rapporterar positiv fas III-studie

Goda resultat av upadacitinib från fas III-studie på reumatoid artrit.

Upadacitinib når alla primära och rankade sekundära effektmått samt uppvisar signifikant bättre effekt jämfört med adalimumab i en fas 3-studie på reumatoid artrit. Det skriver Abbvie i ett pressmeddelande.

Resultaten från de primära effektmåtten innebar att 71 procent av patienterna uppnådde ACR20, det vill säga 20 procent förbättring av sjukdomssymptomen. Samtidigt nådde 29 procent av patienterna klinisk remission vid vecka 12, något som innebär att symptomen avtar eller helt försvinner. Även samtliga sekundära effektmått uppnåddes och apadacitinib visade sig effektivare än uadalimumab. Man kan också notera att inga nya säkerhetssignaler upptäcktes i studien.

Upadacitinib är ett oralt läkemedel som utvecklats av Abbvie för att hämma JAK1. Behandling i studien innebär att läkemedlet tas en gång dagligen vid reumatoid artrit.

– Dessa resultat visar en signifikant påverkan på både sjukdomssymtom och radiografisk progression jämfört med placebo, samt förbättring av viktiga mått som ACR-svar och låg sjukdomsaktivitet jämfört med adalimumab. Vi är mycket nöjda över dessa positiva resultat som ytterligare styrker evidensen för upadacitinib som ett viktigt behandlingsalternativ för patienter med reumatoid artrit, säger Michael Severino, vice vd för forskning och utveckling, och vetenskaplig chef på Abbvie.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078