23948sdkhjf

Gabather tappar vd

Han lämnar rollen efter nästan fyra år.

Idag lämnar doktor Bert Junno sin roll som vd för Malmöbaserade Gabather. Han har innehaft tjänsten sedan företaget grundades år 2014.

Företaget söker nu efter en ny vd men fram till dess att en ersättare hittats kommer doktor Michael-Robin Witt att vara tillförordnad vd. Han har arbetat på Gabather sedan år 2015. I sin roll som principal scientist har han haft en nyckelroll i utvecklingen av företagets huvudprojekt GT-002.

– Gabather står inför en klinisk utveckling av huvudprojektet GT-002. Styrelsens uppfattning är att denna utmaning bör mötas med mer vetenskaplig kompetens och erfarenhet från läkemedelsutveckling i vd-rollen. Bert Junno har haft en viktig roll i att starta och etablera Gabather, så jag vill på styrelsens vägnar rikta ett stort tack till Dr Junno för hans insatser. Jag kan också med stor tillfredställelse konstatera att Dr Witt med sin bakgrund inom forskning och utveckling på CNS-området och hans erfarenhet att driva ett forskningsbolag, är väl rustad att leda bolaget fram till en permanent vd är på plats, säger företagets styrelseordförande Svein Mathisen i ett pressmeddelande.

Gabathers fokus ligger på utveckling av läkemedel mot sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, CNS.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064