23948sdkhjf

Index studie försenas

Utvecklingsbolaget Index pharmaceutical senarelägger resultaten från Conduct-studien efter långsammare patientrekrytering än väntat.

Läkemedelsutvecklingsbolaget Index pharmaceuticals meddelar att huvudresultaten från bolagets Conduct-studie förväntas komma under första halvåret 2019 istället för, som tidigare kommunicerats, under fjärde kvartalet 2018.

– Patientrekryteringen till Conduct-studien är på god väg ute i Europa, men vi har ännu inte kommit upp i den takt vi räknat med, säger Peter Zerhouni, vd för Index pharmaceuticals.

Det är bolagets kandidat cobitolimod.som testas i studien. Cobitolimod är en ny typ av läkemedel under utveckling för behandling av måttlig till svår ulcerös kolit. Studien är en fas IIb-studie som kommer att omfatta totalt 215 patienter med vänstersidig måttlig till svår aktiv ulcerös kolit vid cirka 90 kliniker i 12 europeiska länder. Studien är nu godkänd i alla länderna och därmed kommer även de sista klinikerna kunna börja ta in patienter inom kort. Till dags dato har 119 patienter inkluderats i studien.

– Givet rekryteringstakten hitills kommer vi kunna rapportera huvudresultaten senast under andra kvartalet 2019, men vårt team jobbar hårt för att öka rekryteringstakten så att resultaten kan presenteras tidigare.

Index är ett läkemedelsutvecklingsbolag med fokus på immunologiska sjukdomar. Bolagets främsta tillgång är läkemedelskandidaten cobitolimod som är i sen klinisk utvecklingsfas för behandling av måttlig till svår aktiv ulcerös kolit.

Bolaget är baserat i Stockholm och handlas på Nasdaq first north Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078