23948sdkhjf

Storbolaget öppnar kontor i Norden

Läkemedelsbolaget har 15 000 medarbetare i över 20 länder. Nu kommer de till Sverige.

Daiichi Sankyo har en drygt 100-årig historia som läkemedelsbolag bakom sig och huvudkontoret i Tokyo. I dag fokuserar man främst på nya behandlingar inom onkologi, men man utvecklar även behandlingar inom smärtvård, neurodegenerativa sjukdomar, hjärt- och njursjukdomar, och andra sällsynta sjukdomar. 

Nu tar man ett nytt steg i sin utveckling av företaget. Med målet att söka samarbete med akademi, hälso- och sjukvård samt myndigheter i regionen, startar man ett nordiskt dotterbolag, Daiichi Sankyo oncology Nordic. Bolaget får huvudkontor i Köpenhamn och lokalkontor i Sverige, Norge och Finland. Det svenska kontoret hamnar i Malmö, och på kartan finns redan en expansion till Baltikum. 

Nordenchef blir Patrik Grandits, som också leder företagets Europanivå.  

– Vår förhoppning är att patienter med stora medicinska behov i de nordiska länderna, så snart som möjligt skall få tillgång till våra nya behandlingsmöjligheter bland annat inom bröstcancer och akut myeloisk leukemi. Vi ser också fram emot ett ökat samarbeta med akademi, hälso- och sjukvård samt berörda myndigheter i alla de nordiska länderna för att uppnå detta, säger han i ett pressmeddelande. 

Huvudkontoret är närmare bestämt placerat i Bio science park, Cobis, i Medicon valley i Köpenhamn, i strategisk närhet till flera universitetssjukhus.  

– Copenhagen capacity, som verkar för en ökad konkurrenskraft inom life science i Köpenhamn, hade ett mycket attraktivt förslag som gjorde att vi valde Medicon valley framför andra intressanta life science-kluster i Norden. Innovation är centralt inom hela vår verksamhet, från att upptäcka och utveckla nya läkemedel, till vår företagskultur som ständigt uppmuntrar nya idéer. Vi är redan engagerade i flera projekt i de nordiska länderna inom onkologi, säger Rodney Smith, head of medical affairs antithrombotics, cardiovascular and oncology för Daiichi Sankyo globalt. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11