23948sdkhjf

Patientnära forskning flyttar in i Bioclinicum

Årets sista flytt på Karolinska är genomförd.

Det blev den sista flytten in till den nya forskningsbyggnaden i år när den patientnära forskningen lämnade sina gamla lokaler. Bioclinicum har nu fått ta emot 550 forskare. Byggnaden ligger intill Karolinskas nya sjukhusbyggnad i Solna, där det nya life science-klustret också är placerat. 

– Nu samlar vi en stor del av Karolinska universitetssjukhusets forskningsmiljöer i Solna under ett och samma tak. Bioclinicum är en viktig del i att stärka den patientnära forskningen och att snabbare omsätta forskning till nya behandlingsmetoder, säger Annika Tibell, tillförordnad sjukhusdirektör, i ett pressmeddelande. 

Ett hundratal forskargrupper har nu flyttat in i den nya byggnaden. Där samlas de i forskningsteman kopplade till sjukhusets medicinska teman. Bioclinicum ger nya möjligheter att samutnyttja lokaler, utbildningsmiljöer, utrustning och modern teknologi. 

– Det är häftigt, vi har en helt ny kliniknära forskningsmiljö som forskarna har sökt sig till. Det är en miljö som är byggd för att främja den translationella forskningen och som ger stora möjligheter att för forskarna hämta frågeställningarna direkt i vården, något som i sin tur främjar utvecklingen av bästa behandlingsresultat för patienterna. Bioclinicum är en viktig del i den processen, säger Linda Lindskog, sektionschef för FoU. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078