23948sdkhjf

Läkemedelsbolag tar in 60 miljoner till utveckling

Gesynta pharma får in 60 miljoner i finansieringsrunda för att ta sin kandidat till fas II.

Gesyntas kliniska läkemedelskandidat, GS-248, är en oralt administrerad småmolekyl som utvecklas för behandling av mikrovaskulär sjukdom i samband med kroniska inflammationstillstånd.

Nu meddelar det privatägda bolaget att en finansieringsrunda omfattande 60 miljoner kronor, avsedd för klinisk utveckling av huvudkandidaten GS-248 har avslutats.

Ett konsortium bestående av venture capital-investeraren Industrifonden och en grupp privata investerare bidrar med finansiellt och strategiskt stöd till Gesyntas utvecklingsprogram och till att ta bolaget till dess nästa milstolpe, att göra GS-248 redo för klinisk Fas II-studie under 2020.

Investeringen innebär att Gesynta tar in 60 miljoner under 2019. Förutom att slutföra Fas I-programmet och göra GS-248 redo för Fas II, kommer investeringen att medge start av studier för att nominera en läkemedelskandidat från Gesyntas portfölj inom drug discovery.

– Vi är mycket glada att se ett så starkt stöd från både erfarna privata investerare inom life science och från ett välansett venture capital-bolag som Industrifonden. Det förtroende som dessa visar för Gesynta är ett kvitto på potentialen hos både bolaget och vårt terapeutiska koncept. Dessutom innebär det att bolaget tillförs kapital, ytterligare kompetens och nätverk av investerare, säger Patric Stenberg, vd på Gesynta pharma.

I samband med investeringsrundan förstärker Gesynta sin styrelse med två nya ledamöter, Bita Sehat, Investment Manager på Industrifonden, och William Gunnarsson, investerare inom life science på BWG Invest sarl.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078